Antena 3 CNN Actualitate Justiție Închisoare pe viaţă pentru criminalul Ioanei, tânăra asistentă ucisă fără milă, pe stradă, în Cluj

Închisoare pe viaţă pentru criminalul Ioanei, tânăra asistentă ucisă fără milă, pe stradă, în Cluj

Închisoare pe viaţă pentru criminalul Ioanei, tânăra asistentă ucisă fără milă pe o stradă din Cluj, în vara anului trecut.

Închisoare pe viaţă pentru criminalul Ioanei, tânăra asistentă ucisă fără milă, pe stradă, în Cluj
de Alin Tarnovschi    |    06 Iun 2021   •   14:43

Criminalul, Mohamed Iman Mustafa, în vârstă de 29 de ani, a recunoscut crima şi a fost de acord cu pedeapsa primită de la instanţă.

Tânărul sucevean, cu tată de origine arabă şi mamă româncă, este fostul iubit al Ioanei, tânăra pe care a ucis-o în pe 23 august 2020, în faţa blocului în care tânăra asistentă locuia, în Cluj-Napoca.

Judecătorii Tribunalului Cluj l-au condamnat pe criminal la închisoare pe viaţă.

În plus, mama tinerei ucise și fratele acesteia au primit daune morale de 200.000, respectiv 80.000 euro.

"În temeiul art. 188 – art. 189 alin. 1 lit. a C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 2 C.proc. pen., condamnă pe inculpatul M.I.M.M., în prezent aflat în Penitenciarul Gherla, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei penale", se arată în decizia Tribunalului Cluj.

Tragedie fără margini la Cluj. O tânără a murit după ce a fost înjunghiată fără milă de iubitul gelos

Închisoare pe viaţă pentru criminalul Ioanei Catargiu, asistenta ucisă în Cluj

Judecătorii au cerut şi o expertiză psihiatrică pentru Mohamed Iman Mustafa şi astfel s-a stabilit că tânărul avea discernământ în momentul comiterii crimei, deşi suferă de tulburare de personalitate disociativă.

Ioana Valentina Catargiu, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă în noaptea de 23 august 2020, în faţa blocului în care locuia, în Cluj-Napoca, de fostul ei iubit, un tânăr din Suceava de care încerca să se despartă pentru că era extrem de gelos şi violent.

În noaptea crimei, tânărul s-a înarmat cu un cuţit şi a aşteptat-o pe Ioana să ajungă în faţa blocului, iar acolo a atacat-o cu cuţitul şi a înjunghiat-o de zece ori, loviturile fiindu-i fatale.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close