Antena 3 CNN Actualitate Justiție Instanţa supremă judecă pe 22 februarie cererea de redeschidere a dosarului vizându-l pe vicepremierul Paul Stănescu

Instanţa supremă judecă pe 22 februarie cererea de redeschidere a dosarului vizându-l pe vicepremierul Paul Stănescu

Instanţa supremă judecă pe 22 februarie cererea de redeschidere a dosarului vizându-l pe vicepremierul Paul Stănescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Feb 2018   •   09:29

Update:  Paul Stănescu va afla pe 22 februarie dacă are dosar penal. Vicepremierul a vorbit la ICCJ de ce a refuzat să folosească serviciul SPP.

”Am spus că nu vreau să am pază pentru că nu cred că e cazul. Sunt un om liber, mă pot plimba unde vreau eu, chiar nu am nevoie de pază.”, a spus Paul Stănescu.

Știrea inițială: Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar urma să judece, joi, cererea de confirmare într-un dosar în care este vizat vicepremierul Paul Stănescu, privind modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Stănescu era preşedinte al CJ. El declara că dacă va deveni inculpat în acest dosar va demisiona imediat.

În acest dosar, vicepremierul Paul Stănescu s-a prezentat la instanţa supremă în 25 ianuarie, iar atunci magistraţii au amânat dezbaterile pentru că nu au fost citate toate părţile implicate.

Vicepremierul spunea atunci că nu ştie care este dosarul pentru care s-a cerut redeschiderea urmăririi penale, dar că dacă va deveni inculpat îşi va da imediat demisia din funcţie.

Cauza a fost înregistrată în 17 ianuarie, iar alături de Stănescu intimaţi în dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache, fiind vorba despre o cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ.

Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova. 

Paul Stănescu a condus Consiliul Judeţean Olt între anii 2008 şi 2016, informează news.ro.

Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a preluat funcţiile de ministru al Dezvoltării şi vicepremier după ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern în urma anchetei DNA în dosarul „Belina”, el păstrând funcţia de vicepremier şi după numirea noului guvern condus de Viorica Dăncilă.

×
Subiecte în articol: vicepresedinte dosar cerere
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close