Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați: „Kovesi își pierde astfel pârghia de presiune”

Mircea Badea, despre înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați: „Kovesi își pierde astfel pârghia de presiune”

Mircea Badea, despre înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați: „Kovesi își pierde astfel pârghia de presiune”
08 Dec 2017   •   08:57

Mircea Badea a comentat în emisiunea „În gura presei”, ce se întâmplă odată cu înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați și de ce se tem de fapt cei care susțin „Binomul DNA-SRI”.

„După tânguială, lozinci, istericale, singurul element concret care apare este ca un fir roșu este faptul că nu o să mai ancheteze Kovesi judecători. Iar dacă Kovesi nu va mai ancheta judecători și va fi o altă secție de procurori dedicată pentru asta, ei își pierd pârghia de presiune direct în instanță asupra judecătorului. În acest moment judecătorul știe când are un procuror DNA în sală, și când judecă un dosar DNA, știe că acel procuror fix acela îi poate face lui mâine un dosar, care chiar dacă nu se va finaliza cu o condamnare, așa cum nu s-a finalizat de 188 de mii de ori, îl va distruge. Este o presiune intrinsecă. În acest moment, judecătorul știe când are un dosar DNA pe masă că dacă ăla de la DNA se enervează face pe loc un dosar fără niciun fel de problemă sau răspunde”, a declarat realizatorul.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close