Antena 3 CNN Actualitate Justiție Prima condamnare în dosarul disjuns din dosarul lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță. Cine este inculpatul

Prima condamnare în dosarul disjuns din dosarul lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță. Cine este inculpatul

Prima condamnare în dosarul disjuns din dosarul lui Victor Ponta și Sebastian Ghiță. Cine este inculpatul
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
06 Feb 2018   •   08:14

Fostul director al Hidro Prahova Dumitru Pantea a fost condamnat, luni, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, în urma unui acord de recunoaştere încheiat cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Decizia instanţei nu este definitivă.

Acesta este a doua persoană care-şi recunoaşte fapta într-unul din dosarele disjunse din cel în care sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie omul de afaceri Sebastian Ghiţă, Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Magistraţii Tribunalului Prahova au admis, luni, propunerea DNA Ploieşti de condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare a lui Dumitru Pantea, fost director al Hidro Prahova, în baza unui acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Documentul a fost încheiat într-unul dintre dosarele disjunse din cel în care sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie omul de afaceri Sebastian Ghiţă, Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestuia, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Pantea a recunoscut că a luat mită peste 50.000 de lei pentru a favoriza o firmă să câştige o licitaţie şi să obţină soluţii favorabile de la instanţele de judecată şi de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor în sensull menţinerii rezultatului iniţial al licitaţiei.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei care a fost primită ca mită.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close