Procurorul general Augustin Lazăr reacționează. Ce spune despre dosarul lui Klaus Iohannis

de S.T.    |    15 Ian 2019   •   17:55
Procurorul general Augustin Lazăr reacționează. Ce spune despre dosarul lui Klaus Iohannis Foto: Agerpres

Procurorul general Augustin Lazăr susţine că un alt procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a dat soluţia de clasare într-un dosar care îl viza pe preşedintele Klaus Iohanis, iar el doar a semnat adresa prin care se comunica decizia reclamantului.

„Dosarul nr. 595/P/2014 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia privind formularea unui denunţ îndreptat împotriva domnului Klaus Werner Iohannis a fost repartizat unui procuror care l-a şi soluţionat la data de 20.11.2014. Adresa de comunicare a soluţiei a fost semnată de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, în virtutea funcţiei de conducere şi în exercitarea atribuţiilor de reprezentare a unităţii de parchet. În acea perioadă, Augustin Lazăr îndeplinea funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Soluţia a fost comunicată petentului de către agentul poştal, prin înmânare personal şi sub semnătură, existând în acest sens la dosar dovada de primire întocmită în data de 28.11.2014. În adresa de comunicare este indicată calea legală expres prevăzută în Cpp şi termenul în care petentul ar fi avut posibilitatea să atace soluţia în situaţia în care ar fi considerat-o nelegală”, susţine Parchetul General.

„Soluţia a fost dată de către procurorul de caz prin ordonanţă, iar ulterior soluţia a fost comunicată reclamantului printr-o adresă semnată de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia”, afirmă sursa citată.

Parchetul subliniază că Augustin Lazăr a semnat doar adresa de comunicare a soluţiei către reclamant, aceasta fiind atribuţia sa de serviciu pe vremea când conducea Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Mihai Gâdea a prezentat, luni, la „Sinteza zilei”, dovada faptului că Augustin Lazăr a semnat clasarea dosarului lui Klaus Iohannis.

Parteneri
sati
x close