Antena 3 CNN Actualitate Justiție Proteste în Justiție, după ce Guvernul a adoptat Bugetul pe 2024. Grefierii și judecătorii își cer drepturile

Proteste în Justiție, după ce Guvernul a adoptat Bugetul pe 2024. Grefierii și judecătorii își cer drepturile

Mai mulți angajați de la stat amenință că vor bloca activitatea, dacă nu le vor fi respectate drepturile. În aceste momente, judecătorii și grefierii își strigă nemulțumirile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2023   •   12:38

Grefierii care fac grevă pentru a primi măririle din 2018. În prezent, aceștia au venituri între 2.600 de lei, pentru debutant, și peste 8.600 de lei, pentru prim-grefier.

Aceștia au decis să nu mai participe decât la ședințele considerate urgențe, iar programul cu publicul a fost redus la jumătate, pentru că nu au primit măririle salariale obținute prin hotărâri judecătorești.

Aceeași problemă este și în cazul judecătorilor, care spun că nu le sunt respectate drepturile de către Guvernul României.

Citește și: Bugetul pe 2024 a fost adoptat de Guvern! Modificările importante aduse noaptea, în ședința Executivului

”Nemulțumirile sunt legate de nerespectarea legii de către Guvernul României. Prcatic, prin ordonanța trenuleț, așa am înțeles că se numește, Guvernul își arogă atribuțiile specifice puterii judecătorești,iar prin dispozițiile pe care aceasta le cuprinde, practic pune între paranteză una dintre puterile statului, adică puterea judecătorească.

Noi nu am cerut altceva decât să fie respectate legile și hotărârile judecătorești pronunțate și da, din luna aprilie a acestui an, atât noi, cât și grefierii de ședință, nu suntem plătiți conform dispozițiilor legale.

Noi am tot amânat situația până acum. Sunt acte administrative emise de Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, în cazul nostru, respectiv Președintele Curții de Apel în cazul grefierilor, prin care au fost puse în executare hotărâri judecătorești vechi de prin 2016 și pe care Guvernul le tot amână la plată”, a declarat Mădălina Afrăsinie, judecător. 

 

 

 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close