Antena 3 CNN Actualitate Justiție Scandal în justiție. Procurorii votează pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție

Scandal în justiție. Procurorii votează pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție

Scandal în justiție. Procurorii votează pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție
Sursa foto: foto: Pixabay.com
30 Noi 2019   •   15:23

Se anunță un nou scandal în justiție din cauza celebrei secții speciale a magistraților.

Procurorii din aproape toată țara au votat în majoritate covârșitoare ca secția să fie desființată. În schimb, judecătorii de la mai multe curți de apel din țară au cerut menținerea secției, dar cu modificări în statutul de funcționare.

Poziția acestora vine după ce ministru justiției a trimis o scrisoare prin care îi consultă pe magistrați pe patru teme importante printre care și cea privind Secția de investigare a infracțiunilor din justiție.

"În contrar cu votul judecătorilor dat în adunările generale din toată țara, procurorii au votat în majoritate covârșitoare pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție. Așa că luni vorm avea și statistica modului în care s-a votat pe fiecare dintre adunările generale din parchete.

Aproape 90% din procurori au votat pentru desființarea SIJ. Au fost și procurori care au votat pentru amendarea legii în ce privește funcționarea SIJ-ului și puțini pentru ei au fost pentru menținerea acestei secții", a spus Adina Anghelescu, la Antena 3.

×
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close