x close

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție redeschide o cauză-șoc

de D.G.    |    05 Iun 2019   •   20:09
Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție redeschide o cauză-șoc 817 foto: captura Antena 3

Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție redeschiderea unui dosar penal care l-a vizat pe judecătorul CSM Bogdan Mateescu.

Dosarul a fost clasat în august 2018, de procurorul DNA Florentina Mirică. Procurorul Gheorghe Stan arată, însă, în ordonanţa de infirmare, că Florentina Mirică nu a dat soluţii pentru toate faptele cercetate, clasarea fiind astfel ilegală.

Mai multe detalii, de la Berta Popescu, senior-editor Antena 3:

"Vorbim despre o zi decisivă care va fi joi la ÎCCJ pentru unul dintre cei mai vocali membri ai CSM, care de altfel și cere desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție. A fost întotdeauna împotriva schimbărilor la legile justiției - și vorbim aici despre judecătorul membru CSM Bogdan Mateescu.

Mâine (joi, n.r.) se va judeca la Înalta Curte o cerere de redeschidere a unui dosar penal în care era vizat Bogdan Mateescu. Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție a făcut această cerere, iar această ordonanță de redeschidere a dosarului, un dosar clasat de DNA, este extrem de stufoasă și are niște motive foarte bine argumentate", a spus Berta Popescu, miercuri, la Punctul de întâlnire.

 

 

Citeşte mai multe despre:

Punctul de intalnire
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati