Antena 3 CNN Actualitate Justiție Un membru al trupei Vunk a fost reținut de DIICOT într-un dosar de cămătărie

Un membru al trupei Vunk a fost reținut de DIICOT într-un dosar de cămătărie

Un membru al trupei Vunk a fost reținut de DIICOT într-un dosar de cămătărie
Sursa foto: Foto: Trupa Vunk/ Facebook
13 Oct 2017   •   18:21

Dan Nicolau, trompetistul trupei Vunk, a fost reţinut de procurorii DIICOT într-un dosar de cămătărie, au declarat, surse judiciare. 

Procurorii DIICOT au efectuat joi 29 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, la persoane bănuite de constituirea de grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, înşelăciune, deturnarea licitaţiilor publice şi spălare de bani. 

Printre cei vizaţi de ancheta procurorilor se află un executor judecătoresc, un avocat, dar şi trompetistul Dan Nicolau. 

Potrivit anchetatorilor, gruparea era condusă de un om de afaceri, care oferea bani cu împrumut unor persoane aflate de regulă într-un impas financiar de moment. Pentru a crea o presiune psihică asupra debitorilor, sumele de bani oferite cu dobândă erau înscrise în contracte de împrumut cu sau fără garanţie imobiliară, ce puteau fi puse în executare silită. 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - 2016, membrii grupării au acordat împrumuturi băneşti mai multor persoane, percepând în mod nelegal dobânzi săptămânale sau lunare şi primind de la debitori drept garanţie autoturisme de lux sau imobile. 

De asemenea, pentru a îngreuna o eventuală anchetă, membrii grupării au ales să "mascheze" activitatea de cămătărie prin încheierea unor acte notariale de împrumut, în care debitorii erau convinşi să semneze pentru sume mai mari decât cele primite efectiv, incluzând astfel dobânda ascunsă ce trebuia plătită. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: membru DIICOT dosar camatarie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close