Antena 3 CNN Actualitate Kelemen: Dacă existau şanse să cadă Guvernul, votam moţiunea de cenzură

Kelemen: Dacă existau şanse să cadă Guvernul, votam moţiunea de cenzură

Kelemen: Dacă existau şanse să cadă Guvernul, votam moţiunea de cenzură
11 Iun 2015   •   12:31

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, se arată sceptic faţă de şansele moţiunii de cenzură şi crede că este "exclus" ca voturile lipsă să vină de la parlamentari ai Puterii, el precizând totodată că reprezentanţii UDMR nu vor vota împotrivă, "'probabil că unii vor vota moţiunea, alţii se vor abţine".
UDMR "nu ar fi ezitat nici un moment" să voteze moţiunea de cenzură, dacă ar fi avut împreună cu PNL toate voturile necesare schimbării Guvernului, a declarat, la RFI, preşedintele Uniunii. El crede că este "exclus" ca voturile lipsă să vină de la parlamentari ai Puterii.

Kelemen Hunor se arată sceptic faţă de şansele moţiunii de cenzură, care va fi dezbătută vineri în Parlament. "Noi, din Opoziţie, mâine (vineri - n.r.) la moţiunea de cenzură nu vom avea suficiente voturi şi asta deja ştim, cunoaştem, e vorba de matematică, nu avem suficiente voturi pentru a dărâma Guvernul", a menţionat el.
Liderul UDMR spune că "sancţionarea Guvernului şi critica Guvernului trebuie făcută şi poate fi făcută, dar nu pe acel subiect central din moţiunea de cenzură, votul prin corespondenţă, pentru că aici Parlamentul trebuia să facă legea, nu Guvernul".

Kelemen Hunor precizează că parlamentarii UDMR nu vor vota împotriva moţiunii. "Nu vom vota împotriva moţiunii de cenzură, ăsta este lucrul cel mai important. Probabil că unii vor vota moţiunea, alţii se vor abţine, aici rămâne la latitudinea fiecărui membru din grupurile noastre. Dacă am fi avut împreună cu PNL-ul acele voturi prin care se poate schimba Guvernul, atunci nu am fi ezitat nici un moment să mergem şi în situaţia în care nu suntem de acord cu anumite subiecte din moţiunea de cenzură, spre un vot negativ şi spre o altă majoritate. Dar, din păcate, lipsesc peste 58 de voturi pentru a schimba în acest moment Executivul", a spus el.

Întrebat dacă voturile lipsă ar putea veni de la unii parlamentari ai Puterii, liderul Uniunii a declarat: "Exclus! Eu îi cunosc pe colegii mei, ei vor gestiona această situaţie aşa cum am gestionat şi noi când eram la guvernare, noi am inventat o modalitate de a gestiona astfel de situaţii, ei au preluat. Care era modalitatea: nu participam la vot. Asta era în perioada Guvernului Boc. Asiguram cvorumul şi nu participam la vot. Asta a fost invenţia coaliţiei de atunci".

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor motiunea de cenzura
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close