Antena 3 CNN Actualitate Kelemen Hunor, atac dur după incidentele de la Valea Uzului: „România şi-a arătat faţa adevărată”

Kelemen Hunor, atac dur după incidentele de la Valea Uzului: „România şi-a arătat faţa adevărată”

Kelemen Hunor, atac dur după incidentele de la Valea Uzului: „România şi-a arătat faţa adevărată”
07 Iun 2019   •   11:25

Atac fără precedent al liderului UDMR, Kelemen Hunor, după incidentele de ieri seară de la Valea Uzului.

”România şi-a arătat faţa adevărată”, spune liderul UDMR, care califică incidentele drept, citez, un act de vandalism şi o barbarie.

”A fost un act de vandalism, de barbarie, să intri în cimitir, să-i ataci pe cei care se roagă acolo, să rupi gardul, să rupi poarta, să rupi crucile din pământ, să arunci cu piatră, spunând că tu vii să comemorezi eroi, care la 10-12 kilometri, într-un alt cimitir în Poiana Uzului sunt într-adevăr îngropați, un cimitir uitat. A fost o provocare pusă la cale de câteva organizații nonguvernamentale, plus câțiva preoți, plus foști militari în rezervă, inclusiv generalul Chelaru, foști europarlamentari, care au fost acolo, s-a văzut că era o coordonare foarte-foarte precisă de a ataca oamenii care au format un lanț. E inacceptabil ceea ce s-a întâmplat.Este ceea ce noi spunem de ani de zile, trebuie un dialog constructiv. România ieri a arătat fața adevărată, modelul european de protecție a minorităților, asta este fața adevărată a României în 2019”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor pentru RFI.

Liderul UDMR a adăugat că se va adresa, fără precedent,  instituțiilor internaționale: ”Nu ne vom opri aici, nu se poate să rămână această pată pe obrazul societății. Vom face toate demersurile politice legale în justiție, la forurile internaționale, vom arăta toate pozele, toate înregistrările, exact cum s-a întâmplat, ca să vadă lumea cum se comportă o majoritate într-un moment extrem de delicat cu o minoritate. De la Uniunea Europeană, până la toți partenerii României”.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor România incident UDMR
Parteneri
Horoscop rune 27 martie-2 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close