Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis a rămas fără purtător de cuvânt. Mădălina Pușcalău Dobrovolschi și-a dat demisia

Klaus Iohannis a rămas fără purtător de cuvânt. Mădălina Pușcalău Dobrovolschi și-a dat demisia

Purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, a demisionat din funcție. Dobrovolschi a petrecut trei ani la Cotroceni.

Klaus Iohannis a rămas fără purtător de cuvânt. Mădălina Pușcalău Dobrovolschi și-a dat demisia
19 Dec 2019   •   13:48

Mădălina Dobrovolschi (fostă Pușcalău) a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al președintelui României, Klaus Iohannis, după ce a deținut poziția timp de trei ani. Informația a fost confirmată chiar de Dobrovolschi pe Facebook.

"Este adevărat. Am demisionat. Se încheie o etapă frumoasă din viața mea profesională, pentru care îi mulțumesc domnului președinte. Îi mulțumesc pentru încredere, susținere și ocazia de a învăța mai mult! Este momentul să mă pregatesc pentru noi proiecte. Vă mulțumesc tuturor pentru mesaje!", a scris Dobrovolschi.

Mădălina Dobrovolschi a fost jurnalista care a moderat ce-a doua confruntare prezidențială din 2014 între Klaus Iohannis și Victor Ponta. Ulterior, aceasta a lucrat la TVR, iar de acolo a plecat la Cotroceni. 

Trimisă de Iohannis să anunțe revocarea lui Kovesi

Doamna Dobrovolschi a fost în acești ani o prezență rară la pupitrul Administrației Prezidențiale, președintele Iohannis preferând de cele mai multe ori să-și transmită singur mesajele. Iohannis a trimis-o în spațiul public mai ales în momentele în care a vrut să transmită un mesaj prin absența sa: de exemplu, celebrul moment al anunțului privind revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, decizie cu care Iohannis nu a fost de acord, dar a fost constrâns de o decizie a Curții Constitționale. 

Mădălina Dobrovolschi are 35 de ani, este absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, Universitatea „Spiru Haret” Bucureșt, a fost numită Consilier de stat, având calitatea de Purtător de cuvânt al Președintelui României, la data de 1 septembrie 2016. Este căsătorită cu pilotul Tarom Emil Dobrovolschi.

Iohannis a promis că va comunica mai mult în al doilea mandat

Președintele Klaus Iohannis a declarat de mai multe ori în campania electorală, dar și după realegere, că va comunica mai mult în cel de-al doilea mandat al său. Ca răspuns la criticile privind faptul că nu a acordat interviuri în timpul primilor săi cinci ani și că de multe ori dialogul său cu presa și cu societatea a fost limitate, Iohannis a spus că va încerca să fie mai prezent la dezbateri publice. 

"Un mandat are câteva reușite și câteva chestiuni unde se putea face ceva mai bine sau altfel. Ce aș face altfel în al doilea mandat? Cred că aș comunica mai mult, poate partea de comunicare nu a ajuns încă la nivelul așteptat sau optim și aici împreună cu echipa mea vom căuta cele mai bune abordări. Eu sunt decis să comunic mai des, mai mult și atunci feedback-urilor românilor va ajunge mai mult la mine", a declarat Klaus Iohannis, în celebra dezbatere organizată la BCU.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close