Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, anunț după numărul record de infectări. Care este cauza creșterii îmbolnăvirilor

Klaus Iohannis, anunț după numărul record de infectări. Care este cauza creșterii îmbolnăvirilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, miercuri, declarații după numărul record de infectări de coronavirus raportat.

Klaus Iohannis, anunț după numărul record de infectări. Care este cauza creșterii îmbolnăvirilor
Sursa foto: Presidency
de Laura Dinu    |    16 Sep 2020   •   18:09

”Am înregistrat astăzi, din păcate, o nouă cifră record de infectări cu virusul Sars-Cov-2 și un număr semnificativ de decese provocate de Covid-19 la nivel național. Pandemia este încă departe de a se fi încheiat.

Eliminarea treptată a multor restricții și reluarea activităților, concomitent cu apropierea sezonului rece, favorabil îndeosebi virozelor respiratorii și a gripei, creează un context sensibil. Toate acestea generează îngrijorare și necesită atenție sporită din partea tuturor. 

”Nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie”

Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și de Covid-19. Este fundamental să menținem în perioada următoare o atitudine prudentă și responsabilă. .

Să nu uităm că aceleași măsuri, masca, distanțarea, igiena mâinilor, care ne feresc de COVID-19, ne pot feri și de virusul gripal și de alte viroze. Ele devin cu atât mai importante în săptămânile și lunile care urmează.

”Unitățile de învățământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să se poată derula în bune condiții”

La începutul acestei săptămâni, au reînceput școlile. În cea mai mare parte, cu prezenta fizică a copiilor în clase. Nu peste tot, însă, unitățile de învățământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să se poată derula în bune condiții.

Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve în această perioadă atât autorităților locale, cât și inspectoratelor școlare județene cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare. Mă refer la suplimentarea cu personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online cât și materiale igienico-sanitare.

În sprijinul școlilor, am promulgat astăzi legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice vacante sau temporar vacante, auxiliare, precum și pentru pozițiile de asistenți și medici în școli.

”Am cerut Guvernului României ca la finalul primelor 2 săptămâni de școală să facă o evaluare completă a situației” 

Le solicit tuturor primarilor, CJ și ISJ să soluționeze cu prioritate problemele existente din fiecare unitate de învățământ. Totodată, am cerut Guvernului României ca la finalul primelor 2 săptămâni de școală să facă o evaluare completă a situației la nivel național, să prezinte care sunt vulneralibitățile dar și soluțiile necesare. 

Educația trebuie să continue, iar asta depinde atât de autoritățile naționale cât și de cele locale.

”Oamenii așteaptă soluții și propuneri concrete, nu atacuri sterile”

Pe 27 septembrie mergem la urne să-i alegem pe cei care vor conduce în următorii 4 ani comunitățile locale. Votul nostru decide cum se vor schimba localitățile în care trăim.

Dragi români, mergeți la vot și puneți ștampila pe cei care pot aduce o schimbare în bine. Acestea sunt esențiale, pentru că rezultatul lor va face o diferență în viața voastră de zi cu zi. De la probleme de trafic, la cum vor arăta școlile și spitalele. Nu-i lăsați pe alții să decidă în locul vostru!

În încheiere, am un mesaj pentru candidați. Chiar dacă această campanie electorală este diferită, folosiți toate mijloacele de comunicare pentru a vă prezenta proiectele românilor.

Oamenii așteaptă soluții și propuneri concrete, nu atacuri sterile. Practicile toxice trebuie să rămână de domeniul trecutului. Arătați-le oamenilor ce veți face pentru ei și convingeți-i să vă acorde încrederea. Lupta politică este, în primul rând, o luptă de proiecte pentru comunități”, sunt declarațiile președintelui. 

Citește și: Se amâna alegerile locale? Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close