Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis atacă la CCR legea învăţământului online

Klaus Iohannis atacă la CCR legea învăţământului online

Klaus Iohannis a sesizat, la CCR, legea care permitea desfăşurarea învăţământului online. Iohannis susţine că legea este neconstituţională, deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot,

Klaus Iohannis atacă la CCR legea învăţământului online
Sursa foto: Presidency
11 Mai 2020   •   16:54

„Actul normativ, în forma transmisă la promulgare, completează Legea educației naționale, în vederea creării cadrului normativ în baza căruia activitățile din învățământul preuniversitar și universitar să se poată desfășura și online. Prin modul în care a fost adoptată, însă, legea dedusă controlului de constituționalitate contravine prevederilor art. 61 alin. (2) și ale art. 75 alin. (1) din Constituție, fiind deturnată voința inițiatorilor, contrar principiului bicameralismului dezvoltat în jurisprudența Curții Constituționale.”, se arată în sesizare.

Şeful statului arată că în cazul acestei legi la Camera decizională - Senatul - "s-a produs o schimbare de esenţă, contrară expunerii de motive, reflectată în forma iniţiatorului şi în cea adoptată în prima Cameră sesizată" şi încalcă principiul bicameralismului. De asemenea, Iohannis consideră că legea va fi pusă în aplicare la o dată anterioară intrării ei în vigoare este de natură a aduce atingere art. 78 din Constituţie.

Legea pentru completarea Legii educației naționale a fost trimisă președinetelui spre promulgare pe 23 aprilie. 

×
Subiecte în articol: CCR legea invatamantului Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close