Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, campanie fățișă pentru PNL: Singurul vinovat pentru dezastrul din sănătate este PSD

Iohannis, campanie fățișă pentru PNL: Singurul vinovat pentru dezastrul din sănătate este PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat din nou Partidul Social Democrat, într-o declarație de presă susținută marți seară la Cotroceni. Potrivit șefului statului, PSD este de vină pentru situația în care se află România la 30 de ani de la Revoluția din 1989.

Iohannis, campanie fățișă pentru PNL: Singurul vinovat pentru dezastrul din sănătate este PSD
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    24 Noi 2020   •   19:02

"Să nu uităm niciun moment că la trei decenii de la Revoluția din 1989 România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat.

Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile politice, să spun lucrurilor pe nume pentru că miza este una uriașă: destinul României de mâine. Țara noastră a fost putrnic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nicio reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nicio reformă care s-a dovedit reală nu a scăpat nesabotată de PSD.

Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară și cu un sistem educațional cu probleme critice. Clientelismul promovat la nivel de politică de stat și indiferența față de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol să nu-și mai poată îndeplini misiunea sa fundamentală, aceea de a proteja sănătatea și drepturile cetățenilor.

Într-un asemenea context nefast și extrem de dificil un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării atunci când mulți alții au preferat să nu se implice. Nu a fost deloc ușor, dar chiar și cu un Guvern PNL minoritar, atacat din toate părțile și fără susținere parlamentare, multe lucruri s-au schimbat în bine ", a spus Klaus Iohannis.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close