Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, criticat de Deutsche Welle

Klaus Iohannis, criticat de Deutsche Welle

Publicația germană Deutsche Welle l-a criticat, vineri, pe președintele Klaus Iohannis și îl acuză că "a alunecat în smârcul naționalist populist":

Klaus Iohannis, criticat de Deutsche Welle
Sursa foto: Hepta
15 Mai 2020   •   18:54

Președintele României, Klaus Iohannis, laureat al Premiului Carol cel Mare pentru merite europene, a surprins recent cu un discurs naționalist. Ar fi un semn benefic dacă ar prezenta scuze, crede Robert Schwartz.  
Acum șase ani, Klaus Iohannis se pregătea să fie președintele României. Unul din laitmotivele campaniei sale electorale avea să devină ”viral”: ”pas cu pas”, repeta el cu orice ocazie, urma să treacă la introducerea reformelor atât de necesare, în spirit european, democratic, transatlantic, respectând valorile noastre comune. Ca membru al respectatei minorități a sașilor ardeleni, Iohannis a fost văzut de majoritatea românilor ca un purtător de speranță pentru o politică nouă, care urma să elibereze țara din ghearele politicienilor postcomuniști și baronilor locali corupți.

Adversarii săi principali declarați, așa-zișii socialdemocrați din PSD și acoliții lor, au încercat, din 2014 încoace, să-l blocheze și să-l denigreze, să-l calomnieze și să-l defăimeze în repetate rânduri. Iohannis i-a contrat, unde a putut, și i-a demascat pe agitatorii naționaliști-populiști și anti-europeni din PSD ca ”accident al democrației”. Un mesaj cu rezonanță atât în rândul adepților săi, cât și al partenerilor din UE. Acum însă, Klaus Iohannis a alunecat el însuși în smârcul naționalist-populist. Ocazia o cunoaștem prea bine: bâlbele din parlament față de proiectul nou de lege al UDMR vizând autonomia Ținutului Secuiesc.

Continuarea, pe dw.com.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
România riscă să rămână fără banii de la UE!
x close