Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră la Cotroceni: Europa are nevoie de un nou suflu antreprenorial

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră la Cotroceni: Europa are nevoie de un nou suflu antreprenorial

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră la Cotroceni: Europa are nevoie de un nou suflu antreprenorial
10 Apr 2019   •   10:27

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Forumul European pentru Antreprenoriat (European Entrepreneurship Forum), organizat la Palatul Cotroceni.

„La Consiliul European de luna trecută am reafirmat, împreună cu liderii statelor Uniunii, imperativul consolidării bazelor economice ale Uniunii, surse esențiale pentru prosperitatea și competitivitatea Europei.

Am decis faptul că se impune o abordare pe termen lung dedicată viitorului industriei în Uniunea Europeană, care să asigure dezvoltarea tehnologiilor de vârf și să permită continentului nostru să rămână o putere industrială și în secolul XXI. Vom continua demersurile de consolidare a unei politici industriale de vârf a Uniunii, capabilă să genereze inovație și competitivitate pe termen lung”, a declarat președintele.

„Este important să intensificăm eforturile de aprofundare și consolidare a Pieței Unice, cu un accent deosebit pe dezvoltarea și integrarea serviciilor digitale, desigur, în condiții de securitate în privința viitorului infrastructurii digitale.

Consider că dezvoltarea antreprenoriatului este una dintre soluțiile esențiale pentru întărirea convergenței economice și a coeziunii sociale în Europa. Iar acestea trebuie cimentate prin apartenența la același set de valori: democrație, libertate și domnia legii”, a adăugat Klaus Iohannis.

„Europa are nevoie de un «nou suflu antreprenorial». Trebuie să încurajăm asumarea de «riscuri creative» și să stimulăm investițiile în cercetare și inovare. Este imperativ să mobilizăm resurse insuficient apreciate și valorificate, precum energiile creative ale tinerei generații sau ale antreprenoriatului feminin”, a mai precizat acesta.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close