Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți politici pentru a-și legitima asaltul la Justiție este o încercare jalnică. Mi-am făcut timp și i-am ascultat pe cei doi

Klaus Iohannis: Încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți politici pentru a-și legitima asaltul la Justiție este o încercare jalnică. Mi-am făcut timp și i-am ascultat pe cei doi

Klaus Iohannis: Încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți politici pentru a-și legitima asaltul la Justiție este o încercare jalnică. Mi-am făcut timp și i-am ascultat pe cei doi
12 Apr 2019   •   13:12

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Justiţia a ajuns în situaţia de acum din vina Partidului Social Democrat şi a precizat că România va avea referendum pe data de 26 mai. 

Iată principalele sale declarații:

”Am avut o discuție pe Justiție, pe modificările legilor Justiției, despre abordarea generală, cred că nu este o surpriză dacă spun că opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite. După părerea mea, Justiția a ajuns cum a ajuns din cauza PSD. PSD dă un asalt constant la Justiție, este vinovat că se discută foarte mult în termeni de îngrijorare și preocupare, românii sunt îngrijorați, se tem că PSD va subjuga politic Justiția. PSD este vinovat că România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine”

”Am discutat foarte pe scurt și despre referendum. Am zis că aștept un răspuns cât se poate de rapid și pozitiv la scrisoarea mea de consultare. Este nevoie de referendum și vom avea referendum pe 26 mai”

”Din delegația PSD-istă au făcut parte și două persoane foști deținuți politici. Mi-am făcut timp și i-am ascultat pe cei doi. Am auzit două povești de viață cutremurătoare. Torționarii comuniști trebuie să fie trași la răspundere și să suporte consecințele legii. Dar, încercarea PSD de a se folosi de necazul acestor doi foști deținuți politici pentru a-și legitima asaltul la Justiție este o încercare jalnică. Nu îmi imaginez că cineva care a fost nedreptățit în perioada comunistă, cineva de care și-au bătut joc comuniștii, își dorește altceva decât o Justiție independentă și dreaptă. Și pentru că românii trebuie să dea un răspuns, convoc acel referendum”

”Ar fi trebuit să participe la consultări și reprezentanții ALDE. Ei nu au venit. ALDE nu este interesat de un dialog cu președintele României”.

Preşedintele Iohannis a avut joi consultări cu PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale, iar vineri cu o delegaţie a PSD, pe tema situaţiei din Justiţie. 

×
Subiecte în articol: consultari cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close