Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Integrarea europeană înseamnă un viitor prosper pentru cetăţenii Republicii Moldova

Klaus Iohannis: Integrarea europeană înseamnă un viitor prosper pentru cetăţenii Republicii Moldova

Klaus Iohannis: Integrarea europeană înseamnă un viitor prosper pentru cetăţenii Republicii Moldova
24 Feb 2015   •   17:49

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns marţi în Republica Moldova, în cadrul primei vizite oficiale în calitate de şef al statului român. Vizita a debutat cu o întrevedere cu omologul moldovean, Nicolae Timofti.

La finalul întâlnirii cu preşedintele moldovean, Klaus Iohannis a abordat subiectul beneficiilor aduse de integrarea europeană. Integrarea europeană, a spus preşedintele Iohannis, înseamnă un viitor prosper pentru cetăţenii Republicii Moldova, acest lucru fiind demonstrat de exemplul României şi al celorlalte state membre UE.

"Am discutat cu domnul preşedinte despre beneficiile incontestabile ale integrării europene. Doar integrarea europeană reprezintă garanţia unui viitor prosper, în siguranţă şi demnitate pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova", a declarat preşedintele Iohannis.

"Există în România, ca şi în rândul partenerilor noştri eurpeni, aşteptări şi speranţe mari privind Republica Moldova, în consens cu votul proeuropean exprimat în noiembrie 2014. Vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii moldoveni, dar şi pe cetăţenii români că România va face tot ce este posibil pentru a sprijini Republica Moldova pe drumul său european şi democratic", a adăugat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a încurajat autorităţile din Republica Moldova să pună la un loc voinţa populară cu voinţa politicienilor, care vor trebui să lupte împotriva corupţiei. Corupţia ucide bunăstarea poporului, a adăugat Iohannis.


Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni şi cu noul premier de la Chişinãu, Chir Gaburici.

În seara zilei de marţi, preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, va oferi un dineu oficial în cinstea lui Klaus Iohannis, la celebrul combinat de vinuri "Cricova".

În cea de-a doua zi a vizitei, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii principalelor partide politice de la Chişinău: Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL), dar şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

De asemenea, şeful statului se va adresa studenţilor de la Universitatea de Stat din Moldova şi va depune o coroanã de flori la Monumentul "Ştefan cel Mare şi Sfânt".

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close