Antena 3 Actualitate Klaus Iohannis, la preluare mandatului de președinte: „Primul a fost plin de provocări. Am rămas conectat la problemele reale ale societății”

Klaus Iohannis, la preluare mandatului de președinte: „Primul a fost plin de provocări. Am rămas conectat la problemele reale ale societății”

28 Noi 2019   •   16:55
Klaus Iohannis, la preluare mandatului de președinte: „Primul a fost plin de provocări. Am rămas conectat la problemele reale ale societății”
Sursa foto: sursă foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a participat, joi, la ședința solemnă a CCR pentru validarea celui de-al doilea mandat de președinte al său.

De asemenea, președinte Klaus Iohannis a precizat în fața judecătorilor Curții Constituționale că românii i-au validat convingerile sale, prin participarea la cele trei scrutinuri: alegerile europarlamentare, referendumul pe justiție, alegerile prezidențialem, subliind că primul său mandat a fost plin de provocări.

„Primul meu mandat de Președinte, care se va încheia în mod oficial în foarte scurt timp, a fost unul plin de provocări. Timp de cinci ani, am rămas permanent conectat la problemele reale ale societății, iar prin acțiunile mele m-am opus cu fermitate acelor tendințe regresive pe care le-am considerat un real pericol pentru democrație.

Ne aflăm la 30 de ani de la momentul în care românii au decis să-și proiecteze viitorul în democrație, iar construcția constituțională a răspuns acestui deziderat, instituind mecanisme de protecție a drepturilor și libertăților fundamentale și de bună funcționare a autorităților statului.

Este imperativ ca actorii statali care însuflețesc această construcție să acționeze în beneficiul națiunii române. A veghea la respectarea Constituției și a-i garanta supremația, în spiritul și litera sa, ca ultimă barieră în fața derapajelor de la regulile democratice, sunt de o importanță vitală.

În toate activitățile lor, autoritățile publice trebuie să acționeze cu bună credință și să dea dovadă de un atașament autentic față de Legea fundamentală și față de valorile democratice”, a declarat președintele la CCR.

Klaus Iohannis: „Acestea sunt principiile care mi-au călăuzit întotdeauna acțiunile și deciziile”

„În virtutea rolului constituțional al Președintelui României, voi acționa pentru o mai bună funcționare a autorităților și instituțiilor publice, pentru ca acestea să fie cu adevărat în slujba românilor. Voi continua să fiu un apărător ferm al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, al valorilor supreme consacrate în Constituție, în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor Revoluției din Decembrie 1989, apărate cu jertfă de sânge în urmă cu 30 de ani.

Voi veghea în continuare la respectarea Constituției și voi susține și în viitor, cu toată hotărârea, valorile statului de drept și parcursul european al României. Acestea sunt nu doar principiile care mi-au călăuzit întotdeauna acțiunile și deciziile, dar și direcția în care, nu o dată, ci de trei ori în acest an - la alegerile europarlamentare, cu ocazia referendumului pentru justiție și la alegerile prezidențiale - românii au arătat că vor să meargă țara noastră. Drumul ales de români este unul cu un singur sens, la care, prin activitatea lor, trebuie să se alinieze toate autoritățile statului.”, a spus Klaus Iohannis la CCR.

Citește Și Klaus Iohannis și-a preluat mandatul de la CCR: „E o onoare deosebită și o mare responsabilitate”

×
Subiecte în articol: prezidentiale CCR Klaus Iohannis

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close