Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, mesaj după dispariția lui Mircea Ionescu-Quintus

Klaus Iohannis, mesaj după dispariția lui Mircea Ionescu-Quintus

Klaus Iohannis, mesaj după dispariția lui Mircea Ionescu-Quintus
Sursa foto: Foto: presidency.ro
15 Sep 2017   •   16:25

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, vineri, într-un mesaj de condoleanţe, că seniorul liberal Mircea Ionescu-Quintus a fost un om de stat demn şi responsabil, care a contribuit la revigorarea unei doctrine democratice în anii '90. 

"Ne-am despărţit astăzi de un adevărat senior al politicii româneşti, domnul Mircea Ionescu-Quintus. În ciuda secolului zbuciumat pe care l-a traversat, a rămas mereu fidel crezului liberal, cu care s-a identificat şi pe care l-a servit fără încetare (...) Aşa a fost domnul Quintus şi aşa ne vom aduce aminte de Domnia sa: un om de stat demn şi responsabil, senin, cu spirit moderat şi profund devotat ţării sale. Călătoria seculară a domnului Quintus se încheie aici, însă moştenirea sa politică va rămâne pentru noi o profesiune de credinţă. Dumnezeu să-l odihnească!", se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis care a primit "cu profundă durere şi tristeţe" vestea morţii preşedintelui de onoare al PNL 

Şeful statului consideră că lui Quintus i se datorează multe lucruri bune din viaţa publică, "mai ales contribuţia la revigorarea unei doctrine democratice în anii '90 şi la dezvoltarea unei culturi a dialogului, civismului şi integrităţii actului politic". 

Preşedintele Iohannis a transmis familiei Ionescu-Quintus o scrisoare de condoleanţe, precizează comunicatul transmis de Administraţia Prezidenţială. 

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a decedat, vineri, la vârsta de o sută de ani. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close