Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Cine a plagiat, pleacă! Indiferent cum se numește. Plagiatul este o formă de hoție

Klaus Iohannis: Cine a plagiat, pleacă! Indiferent cum se numește. Plagiatul este o formă de hoție

Klaus Iohannis: Cine a plagiat, pleacă! Indiferent cum se numește. Plagiatul este o formă de hoție
03 Oct 2016   •   18:32

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, într-o declarație de presă la Timișoara, că o persoană aflată într-o funcție publică trebuie să demisioneze, atunci când se dovedește că a plagiat, fără să dorească să facă comentarii cu referire directă la situația șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Dacă o persoană publică a plagiat, trebuie să depășim această situație și persoana respectivă trebuie să plece din funcție. Indiferent cum se numește persoana. Nu vreau să personalizăm discuția pentru X sau Y. Cine a plagiat, pleacă! Plagiatul este o problemă mare a societății. Este o formă de hoție”, a spus Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, Klaus Iohannis a precizat că trebuie să lăsăm specialiștii în domeniu să se pronunțe cu privire la o acuzație de plagiat, precum și să apărăm pe cei care sunt acuzați pe nedrept de plagiat.

”Trebuie să fim intransigenţi. Cine a plagiat, pleacă. Cine nu a plagiat, să fie apărat şi să se spună: respectivul nu a plagiat. Persoana acuzată de nedrept să beneficieze de refacerea bunului renume în scurt timp”, a spus Iohannis.

Un ONG sesizează Ministerul Educaţiei în cazul Kovesi

Asociația Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a anunţat că a transmis către instituţiile abilitate o solicitare de realizarea a unei anchete în cazul Codruţei Kovesi, ONG-ul susţinând că în urma analizei tezei s-au descoperit 11 situaţii de plagiat.

„Prin prezenta vă solicităm să dispuneţi realizarea unei anchete cu privire la condiţiile pe care noi le apreciem, în mod argumentat, drept neconforme cu privire la modul de elaborare şi redactare a tezei de doctorat depusă şi susţinută în instituţia ce conduceţi identificată prin descrierea: KÖVESI, Laura Codruţa Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal. Teză de doctorat. Conducător ştiinţific: Prof.univ.dr.Viorel Paşca. Timişoara: Universitatea de vest. 2011”, se arată în adresa transmisă Universităţii de Vest din Timişoara şi Ministerului Educaţiei de către Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Laura Codruța Kovesi, reacție în cazul plagiatului: Teza mea este corectă!

×
Subiecte în articol: plagiat La Ordinea Zilei Klaus Iohannis
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Solistul de la Coldplay le-a cerut spectatorilor să îl huiduie
x close