Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: „România e ataşată valorilor europene, iar românii nu îşi văd viitorul în afara UE”

Klaus Iohannis: „România e ataşată valorilor europene, iar românii nu îşi văd viitorul în afara UE”

Klaus Iohannis: „România e ataşată valorilor europene, iar românii nu îşi văd viitorul în afara UE”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    24 Noi 2018   •   10:33

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj în cadrul Adunării Generale a Centrului European pentru Probleme Lucrătorilor, precizând că ţara noastră are un ataşament puternic faţă de valorile europene.

„Creşterea economică, consolidarea democratică, libera circulaţie a persoanelor sunt doar câteva dintre beneficiile pe care aderarea la UE ni le-a adus. România este puternic ataşată de principiile şi valorile europene, iar românii nu îşi văd viitorul în afara Uniunii Europene. Tocmai de aceea, eforturile noastre se vor îndrepta către consolidarea proiectului european prin întărirea democraţiei şi a statului de drept, respectul faţă de cetăţean, promovarea libertăţilor fundamentale”, arată şeful statului, în mesajul transmis de către consilierul prezidenţial al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, Andrei Muraru, informează Preşedinţia.

Şeful statul aminteşte şi că într-o lună de zile ţara noastră va prelua Preşedinţia Consiliului UE.

„După cum bine ştiţi, România se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte pregătirile pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, perioadă definitorie pentru viitorul proiectului european, care nu poate fi gândit în absenţa valorilor şi intereselor comune. Faptul că vă aflaţi astăzi la Bucureşti ne dovedeşte nu doar că acest proiect este unul important şi privit cu mult interes, dar ne oferă şi optimismul necesar că vom reuşi să îndeplinim cu succes acest mandat”, conform sursei menţionate.

 

×
Subiecte în articol: romani Klaus Iohannis
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close