Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Singura țară care se opune realemente aderării la Schengen este România

Klaus Iohannis: Singura țară care se opune realemente aderării la Schengen este România

Klaus Iohannis: Singura țară care se opune realemente aderării la Schengen este România
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/Facebook
08 Mai 2017   •   12:38

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, într-un interviu acordat Calea Europeană, despre procesul aderării României la spațiul Schengen, arătând că singura țară care se opune realmente aderării este chiar România.

”Singura țară care se opune realemente aderării este România prin felul nefericit prin care guvernăm”, a spus Iohannis, argumentând că se referă la deciziile din ultima perioadă luate de Guvernul Grindeanu, precum OUG 13, și declarațiile referitoare la MCV.

„Avem încă politicieni care au apucături naționaliste într-un mod negativ. Au impresia că UE nu au ce se amesteca în treburile noastre interne. Păi, dacă suntem membri, de ce să nu se implice? (..) Din motive tehnice, pot să vă spun că nu se opune nimeni. În rest, opoziția politică, ne convine sau nu, există. Trebuie să arătăm că suntem oameni serioși. (...) Personal sunt optimist, cred că lucrurile merg într-o direcție bună, dar ne-ar fi mult mai ușor fără aceste ieșiri din decor, cum au fost declarațiile din campania electorală, discuția pe OUG și pe conducerea ANCOM”, a spus Iohannis.

×
Subiecte în articol: spatiul Schengen Klaus Iohannis
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close