Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis solicită noi consultări

Klaus Iohannis solicită noi consultări

Klaus Iohannis solicită noi consultări
Sursa foto: presidency.ro
17 Feb 2015   •   17:57

Preşedintele Klaus Iohannis a iniţiat procesul de consultări interinstituţionale pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare, anunţă Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

'Din iniţiativa preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, a început procesul de consultări la nivel interinstituţional pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare', arată un comunicat de presă difuzat marţi de către Administraţia Prezidenţială.

Astfel, marţi, consilierul prezidenţial George Scutaru şi consilierul de stat Sebastian Huluban au avut o întâlnire cu membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Naţionale, solicitându-se din partea deputaţilor propuneri în acest sens.

Administraţia Prezidenţială anunţă că un demers similar va fi făcut în Comisia de Apărare a Senatului.

'Între timp, se primesc de la instituţii ale statului evaluări privind riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale, informaţii care vor fi folosite în elaborarea documentului final. Procesul de definitivare a Strategiei Naţionale de Apărare va include şi discuţii cu organizaţii nonguvernamentale, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul securităţii naţionale', arată sursa citată.

Administraţia Prezidenţială indică faptul că aceste acţiuni se înscriu în viziunea politică a preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia Parlamentul trebuie să fie un partener în reformarea instituţiilor publice.

Potrivit sursei menţionate, documentul trebuie înaintat Parlamentului în termen de şase luni de la învestirea în funcţie a preşedintelui.

'În conformitate cu prevederile Constituţiei României şi Legea 473/2004 privind planificarea Apărării, Strategia Naţională de Apărare a ţării este principalul document care fundamentează planificarea apărării la nivel naţional, alături de programul de guvernare în vigoare', subliniază sursa citată.

La nivelul Administraţiei Prezidenţiale, cu redactarea acestui document este însărcinat Departamentul Securităţii Naţionale, condus de consilierul prezidenţial George Scutaru.

Pe 9 februarie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în plenul legislativului că, în decursul acestei sesiuni parlamentare, va prezenta Parlamentului strategia naţională de apărare.

'Respectul faţă de instituţia Parlamentului se exprimă şi în îndeplinirea obligaţiilor care îmi revin în calitate de preşedinte. În decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia naţională de apărare în conformitate cu Legea fundamentală', a declarat Klaus Iohannis, la Parlament.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close