Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Suntem pe drumul cel bun, trebuie să ne unim eforturile pentru a construi împreună țara pe care ne-o dorim

Klaus Iohannis: Suntem pe drumul cel bun, trebuie să ne unim eforturile pentru a construi împreună țara pe care ne-o dorim

​​Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă marți, după câteva runde de discuții cu premierul Ludovic Orban şi membri ai Guvernului, pe tema măsurilor de gestionare a pandemiei.

Klaus Iohannis: Suntem pe drumul cel bun, trebuie să ne unim eforturile pentru a construi împreună țara pe care ne-o dorim
Sursa foto: Presidency
19 Mai 2020   •   16:56

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Am văzut foarte mulți români care respectă regulile și mențin distanțarea socială. Am văzut companii și insituții care au luat măsuri pentru a proteja sănătatea oamenilor.

Unii au înțeles greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea măsurilor.

Dragi români, virusul este în continuare printre noi. Ne îndreptăm spre un nou scenariu în care vom avea noi focare și un val nou de îmbolnăviri. Solicit autorităților locale să asume un rol mai ferm în gestionarea situației.

Am reușit să controlăm epidemia, iar măsurile luate și-au dovedit eficiența. Au fost două luni foarte grele, ar fi dramatic să le compromitem tocmai acum

Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări și propagă tot felul de teorii ale conspirației. Aceste abordări sunt nocive: erodează autoritatea statului și pot crea breșe.

Când am fost uniți într-un efort național, am reușit să salvăm vieți și să limităm răspândirea infecției Este foarte grav că unii politicieni încurajează încălcarea legilor și a măsurilor de protecție.

Sunt aceiași politruci care au slăbit tot timpul statul român.

Prioritatea PSD-ului este dărâmarea Guvernului. Depunerea unei moțiuni de cenzură este o dovadă de maximă iresponsabilitate

O ciză politică profundă, suprapusă pentru o criză sanitară, asta își dorește PSD. România nu mai poate rămâne blocată în trecut. Are nevoie de resetare și reconstrucție.

Această pandemie ne-a afectat pe toți. Nu există sectoare care să nu fi avut de suferit mai mult sau mai puțin. Dar o abordare constructivă implică abordarea crizei și ca o oportunitate. Am putut constata o accelerare a digitalizării administrației.

Instituțiile s-au adaptat rapid. Este un uriaș pas înainte care va trebui consolidat.

Este important să înțelegem că nu vorbim de o repornire a economiei de la zero, economia României nu a fost complet oprită

Relansarea se va sprijini pe investiții în mari proiecte de infrastructură, de transport, energetică și sanitară. Avem o notă de plată lăsată de guvernele precedente care ne limitează mult spațiul de manevră.

Prioritățile pentru perioada următoare sunt menținerea sănătății cetățenilor și relansarea economică. Împreună am trecut cu bine prin încercările dificle din ultimii ani. Am depășit cu bine două luni de stare de urgență.

Suntem pe drumul cel bun, trebuie doar să continuăm cu fermitate, cu înțelepciune și să ne unim eforturile pentru a construi împreună țara pe care ne-o dorim.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
"Anul 2023 ar putea fi unul fără vară". Avertismentul climatologilor
x close