Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: "Este responsabilitatea noastră să îi ajutăm pe prietenii ucraineni"

Klaus Iohannis: "Este responsabilitatea noastră să îi ajutăm pe prietenii ucraineni"

Preşedintele Klaus Iohannis declară că este responsabilitatea noastră să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să clădească un nou viitor.

Klaus Iohannis: "Este responsabilitatea noastră să îi ajutăm pe prietenii ucraineni"
Sursa foto: Twitter/ Klaus Iohannis
de Silvia Preda    |    16 Iun 2022   •   17:26

"Suntem aici împreună cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski pentru că ştim că e datoria noastră să acţionăm.

Este responsabilitatea noastră să îi ajutăm pe prietenii ucraineni să clădească un nou viitor şi să ne concentrăm pe nevoia de pace, efortul de reconstruire şi reclădire a viitorului aceste ţări", a scris Klaus Iohannis, joi, pe Twitter.

Macron, Iohannis, Scholz şi Draghi la Kiev

Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis, premierii german Olaf Scholz şi italian Mario Draghi au fost primiţi joi, la palatul prezidenţial, la Kiev, de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ei au vizitat mai înainte oraşul Irpin.

Iohannis, Macron, Scholz și Draghi, în vizită la Irpin, oraș eliberat de sub ocupația rușilor | Radu Tudor: "Rușii au provocat intenționat alarma aeriană la Kiev"

Liderii europeni au fost la Irpin, o localitate situată în apropierea capitalei ucrainene, unde s-au dat lupte intense și de unde, în cele din urmă, invadatorii ruși au fost alungați.

Este prima dată când Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi văd cu ochii lor, la fața locului, cum arată o localitate ucraineană ocupată de ruși și eliberată ulterior de forțele de apărare.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close