Antena 3 CNN Actualitate La ordinea zilei: Băsescu a terminat cu România, dă ordine în Africa

La ordinea zilei: Băsescu a terminat cu România, dă ordine în Africa

La ordinea zilei: Băsescu a terminat cu România, dă ordine în Africa
Sursa foto: Foto:INTACT Images
03 Apr 2014   •   21:11

În timp ce Traian Băsescu respinge orice legătura economică a României cu Asia, preşedintele a avut de la Bruxelles o revelaţie: România ar trebui să se reorienteze spre pieţele din Africa. După ce a lăudat economia şi industria ţării, preşedintele nu a ratat ocazia să se mai ia o dată de taxele guvernului.

"Ar trebui să revenim la proiectul de a ne întoarce în Africa", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu a arătat că Africa este o piaţă pe care România poate fi extrem de competitivă şi "este păcat să nu ne lărgim orizontul".

"Noi am obişnuit să ne autoflagelăm", a mai spus preşedintele, spunând că, la nivelul Uniunii Europene, contribuţia industriei în PIB este de 15%, iar în România producţia industrială ocupă 30% din PIB. (...) A ieşit stabilă macroeconomic, cu datorii mici, sub limita maximă admisă prin criteriile de la Maastricht. Deci, avem toate condiţiile să mergem bine, totul este să nu mai mărim taxele astea la nesfârşit", a concluzionat Traian Băsescu.

"Dacă lui Băsescu i-a ieşit destul de bine să îl copieze pe Ceauşescu în România, acum vrea să facă pe Ceauşescu şi în Africa", a spus Mugur Ciuvică, invitat în emisiunea de la Antena 3.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close