Dana Grecu a dialogat miercuri, în studioul emisiunii "La Ordinea Zilei", cu invitaţii săi, care au fost invitaţi să-şi explice opţiunea de vot din 1990 şi să ne spună cum văd România de astăzi, prin prisma celor 25 de ani de democraţie.
"În 1990 am votat cu Iliescu. Regele n-a venit pentru că nu a fost lăsat. Ce s-a întâmplat în 1989..nu putea fi altfel. În momentul de faţă spun că România a ajuns o colonie, nu înseamnă că sunt împotriva valului. Nu avea semnificaţie alt vot. Poporul român nu a greşit când a votat. L-au votat pe Ion Iliescu că nu se putea altfel. L-au votat încă o dată în 1992 şi în 1996 l-au dat afară. Aşa au fost jocurile, astfel încât să fie adus din nou, dar asta nu e vina poporului român" a spus analistul economic Ilie Şerbănescu.
"Eram student şi făceam campanie pentru PNL. Eram de-un entuziasm vecin cu iraţionalul. Am mers să cerem afişe să le lipim în tot complexul studenţesc. Am transformat căminul nostru şi cele din jur în nişte cazemate, nişte mijloace de campanie electorală pentru liberali. Mi-am dorit ca Radu Câmpeanu să fie preşedinte, nu s-a întâmplat aşa. Mi-am dorit ca România să fie racordată valorilor occidentale. S-a întâmplat cu foarte multe convulsii acest lucru. Apreciez că Ion Iliescu a evoluat de la cel mai urât moment, mineriada, la integrarea în NATO" a rememorat Radu Tudor, realizatorul emisiunii "Punctul de întâlnire".
Dumneavoastră ce şi pentru ce aţi votat în 1990? Este România acolo unde v-aţi dorit?