Antena 3 CNN Actualitate Ladislau Csendes, preşedintele CNSAS, a demisionat

Ladislau Csendes, preşedintele CNSAS, a demisionat

Ladislau Csendes, preşedintele CNSAS, a demisionat
Sursa foto: CNSAS
21 Dec 2009   •   14:14

Ladislau Csendes a demisionat, luni, din postul de preşedinte al CNSAS, invocând mai multe ameninţări primite de-a lungul mandatului de el şi colegii săi. El va rămâne însă membru al Colegiului. Csendes a precizat că cea mai ameninţare primită de personalul CNSAS a fost găsirea unui glonţ de către un avocat al instituţiei intrat prin geam în apartamentul său, de la etajul şapte al unui bloc.
"Motivele mele sunt în principal motive de securitate. Consider că ameninţările primite atât de mine, cât şi de colegii mei, de-a lungul timpul, dar în special în ultima perioadă au ajuns la un nivel prea mare ca să-l pot tolera. A venit momentul, consider eu, să-mi pun familia la adăpost şi să-i acord mai mult din timpul meu. I-am promis personal lui Ticu Dumitrescu să rămân preşedinte al Colegiului până după alegeri. Iată că alegerile au trecut şi consider că am nevoie de siguranţă, de linişte şi de mai mult timp cu familia mea ", a declarat, luni, Ladislau Csendes, citat de Mediafax.
Preşedintel CNSAS a mai susţinut că un alt motiv al demisiei sale îl constituie articolele din presă în care membrii Colegiului CNSAS erau criticaţi pentru "salariile exorbitante" pe care le-ar primi.
"Nu este nici pe departe aşa. Vă pot spune că un om cu pregătirea mea, adică un muzician, câştigă într-o orchestră în Germania de cinci ori mai mult decât câştig eu în calitate de preşedinte al CNSAS şi nu e vorba neapărat de orchestrele mari. Şi atunci, pentru ce să îndur şi să mă chinui atât de tare?", a mai afirmat Csendes.
În ceeace priveşte la ameninţările primite, Ladislau Csendes a explicat că este vorba de nenumărate mesaje de intidimidare primite de-a lungul timpului atât de el, cât şi de ceilalţi colegi. ?Toate au culminat cu incidentul de săptămâna trecută atunci când, potrivit lui Ladislau Csendes, asupra apartamentului de la etajul 7 al unui imobil în care locuieşte Mihai Ionescu, unul dintre cei trei consilideri juridici care reprezintă CNSAS în sutele de procese din instanţă, s-ar fi tras cu o armă. "Glonţul a fost găsit în casă, de poliţie şi atunci am considerat că s-a mers prea departe", a spus Ladislau Csendes.
Ladislau Csendes a fost ales în funcţia de preşedinte al CNSAS, în 3 iulie 2007. Conform procedurii, Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii ar urma ca în prima şedinţă să ia act de demisia preşedintelui şi să aleagă un suscesor al acestuia. El va fi unul din membrii Colegiului CNSAS.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: demisie
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close