Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi contestă măsura controlului judiciar

Laura Codruța Kovesi contestă măsura controlului judiciar

Laura Codruța Kovesi contestă măsura controlului judiciar
29 Mar 2019   •   13:10

Update 13.10: Laura Codruța Kovesi a contestat la Înalta Curte măsura controlului judiciar

Update 11.30: Următorul termen pentru controlul judiciar este luni, 1 aprilie, când fosta șefă a DNA se va prezenta din nou la Poliție.

Update 11.10: Laura Codruța Kovesi a semnat controlul judiciar. La final a făcut o serie de declarații, pe parcursul cărora starea sa de spirit s-a schimbat.

Dacă la început a încercat să pară calmă, după mai multe întrebări ale reporterilor, mai ales cele legate de noul statut de ”penal”, fostei șefe a DNA i-au dat lacrimile.

”Este foarte evident că tot ce s-a întâmplat are legătură cu participarea mea la această procedură. Se încearcă prin orice mijloace oprirea mea de a ocupa această funcție pentru care am candidat. Este evident că sunt parte a unei campanii de hărțuire. Sunt un semn pentru ceilalți colegi din sistem care vor să-și facă treaba” a spus fostul șef al DNA.

”Sunt un procuror care am dovedit că am luptat eficient cu corupția și sunt un procuror care a reușit să inspire teamă celor care au vrut să fure liniștiți în această țară. Să îmi spuneți concret hotărârea judecătorească. Un judecător care a constatat un abuz” a continuat ea, întrebată fiind ce simte.

Update 10.48: Fostul procuror-șef al DNA a ajuns la Secția 18 Poliție.

Știrea inițială

Laura Codruța Kovesi dă cu subsemnatul la Poliție. Este așteptată astăzi să se prezinte la ora 11.00, așa cum dictează controlul judiciar.

Laura Codruța Kovesi a fost pusă, joi seară, sub control judiciar, de procurorii Secției de Investigare a Infracțunilor din Justiție. Fosta șefă DNA a stat la audieri timp de șase ore, unde a primit și rolul de inculpat.

Fosta șefă DNA a fost audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

×
Subiecte în articol: control judiciar Laura Codruta Kovesi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close