Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruţa Kovesi, decorată de preşedintele Băsescu la final de mandat

Laura Codruţa Kovesi, decorată de preşedintele Băsescu la final de mandat

Laura Codruţa Kovesi, decorată de preşedintele Băsescu la final de mandat
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Oct 2012   •   14:20

Preşedintele Băsescu a semnat decretul privind decorarea procurorului-general al României cu Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Cavaler. Laura Codruţa Kovesi se află la final de mandat.
   
"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marţi, 2 octombrie a.c., decretul pentru decorarea procurorului-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea desfăşurată timp de 6 ani la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pentru meritele deosebite în îndeplinirea actului de justiţie în România, domnul preşedinte Traian Băsescu conferă Ordinul Naţional "Steaua României" - în grad de Cavaler doamnei Laura-Codruţa Kövesi, procurorul-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Codruţa Kovesi a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nici o eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

Ea a anunţat că începând de marţi - 2 octombrie, ziua în care îi încetează activitatea ca procuror general - l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, funcţie deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).

Laura Codruţa Kovesi a fost procuror general al României timp de 6 ani. Şefa procurorilor din România a predat ştafeta după 6 ani de mandat.

În acest timp, Laura Codruţa Kovesi a fost ţinta mai multor atacuri, a dirijat mii de dosare penale şi a fost subiectul unor scandaluri la nivel înalt.







×
Subiecte în articol: DNA Daniel Morar
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close