Antena 3 CNN Actualitate Laura Codruța Kovesi, pusă sub control judiciar. Fosta șefă DNA are rol de inculpat

Laura Codruța Kovesi, pusă sub control judiciar. Fosta șefă DNA are rol de inculpat

Laura Codruța Kovesi, pusă sub control judiciar. Fosta șefă DNA are rol de inculpat
28 Mar 2019   •   19:29

Laura Codruța Kovesi a fost pusă, joi seară, sub control judiciar, de procurorii Secției de Investigare a Infracțunilor din Justiție. Fosta șefă DNA a stat la audieri timp de șase ore, unde a primit și rolul de inculpat.

Fosta șefă DNA a fost audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Laura Codruța Kovesi, prima reacție după ce a fost pusă sub control judiciar: Totul face parte din campania de hărțuire. Nu am voie să vorbesc cu presa

La intrare în sediul SIIJ, Kovesi a refuzat să facă declaraţii.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Procurorii SIIJ susţin că Laura Codruţa Kovesi ar fi pretins şi primit, în cursul anului 2011, suma de 268.689 lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu extrădarea fostului director al FNI Nicolae Popa.

×
Subiecte în articol: Kovesi control judiciar
Parteneri
Ce trebuie să faci dacă magazinul refuză să îți returneze garanția pentru PET-uri
x close