Antena 3 CNN Actualitate Laura Oprean, delegată în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Laura Oprean, delegată în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

Laura Oprean, delegată în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Oct 2012   •   15:45

Laura Oprean a fost delegată, marţi, în funcţia de procuror-şef al DNA pentru şase luni prin ordin al lui Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general, potrivit unui comunicat al PÎCCJ, citat de Agerpres.

"Prin ordin al domnului Daniel Marius Morar, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a dispus delegarea, începând de astăzi, 2 octombrie 2012, pentru o perioadă de şase luni, a doamnei Laura Oprean (procuror şef adjunct direcţie) în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată în comunicatul PÎCCJ.

Delegarea Laurei Oprean la şefia DNA vine după ce Daniel Morar a preluat marţi interimatul în funcţia de procuror general al României, având în vedere că mandatul Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Ministerului Public s-a încheiat.

Codruţa Kovesi a anunţat, luni, că începând de marţi, 2 octombrie, ziua în care îi încetează ei activitatea ca procuror general, l-a delegat, pentru o perioadă de şase luni, pe procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, funcţie deţinută de Marius Iacob (care fusese delegat, nu numit, în această poziţie).

În prezent, atât la DNA, cât şi la Parchetul General conducerea este interimară, mandatele şefilor acestor instituţii expirând la 12 august 2012 şi, respectiv, pe 2 octombrie 2012. În luna august, mandatul procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, a fost prelungit tot pentru o perioadă de şase luni.

Candidaturile pentru funcţiile de procuror-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Casaţie şi Justiţiei şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se mai pot depune până la data de 3 octombrie, după ce termenul anunţat iniţial, 24 septembrie, a fost prelungit de Ministerul Justiţiei.



×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close