Antena 3 CNN Actualitate Laurențiu Cazan renunță la șefia Jandarmeriei Prahova

Laurențiu Cazan renunță la șefia Jandarmeriei Prahova

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august 2018, a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

Laurențiu Cazan renunță la șefia Jandarmeriei Prahova
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    04 Ian 2021   •   17:30

„În urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova”, anunță Jandarmeria Română.

Potrivit sursei citate, pentru asigurarea continuității comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeași dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire”, se mai arată în decizie.

Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august 2018, urma să fie retras de la conducerea IJJ Prahova și să i se încredințeze responsabilități administrative, a declarat, pentru Mediafax, Dacian Cioloș, după o discuție cu ministrul de Interne, Lucian Bode.

MAI a precizat că Laurențiu Cazan a fost numit la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova „pentru a asigura continuitatea”.

„Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurențiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări: Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare”, menționa MAI.

Laurenţiu Cazan a coordonat intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august. Cu acea ocazie au avut loc incidente violente.

×
Subiecte în articol: Laurentiu Cazan
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close