Antena 3 CNN Actualitate Lecţia unui preot care a învins ispita: Am fost alcoolic

Lecţia unui preot care a învins ispita: Am fost alcoolic

Lecţia unui preot care a învins ispita: Am fost alcoolic
Sursa foto: Foto: captura YouTube
15 Mai 2016   •   21:12

Lectie de viata oferita de un preot din Bacau, care cu ani in urma era dependent de alcool. A reusit sa-si depaseasca acest viciu, care era cat pe ce sa-l distruga, si a vrut sa-si ajute semenii, potrivit stirileprotv.ro.

A infiintat, cu ajutorul a doua organizatii non-profit, unul dintre cele mai moderne centre din Romania pentru tratarea dependentelor de orice fel, de la bautura, la droguri sau jocuri de noroc. Zeci de oameni ii calca pragul si cu un urias efort de vointa, multi reusesc sa-si schimbe viata.

La 48 de ani, parintele Liviu Burlacu, preot-duhovnic la Manastirea "Buna Vestire" din Tisa-Silvestri, se poate considera un om implinit. Are o sotie frumoasa si trei copii. Dar in urma cu 12 ani, viata lui era cu totul alta.

Liviu Burlacu, director de program: "Eu am trecut printr-o dependenta din asta de alcool si nu am nicio jena sa recunosc asta. Atunci nu as fi recunoscut nimic, pentru ca imi era rusine, nu eram inteles si eram stigmatizat. Aceste lucruri nu erau dureroase doar pentru mine, erau dureroase si pentru familie, pentru ca sufereau si ei."

A gasit totusi forta sa-si invinga dependenta si acum vrea sa ii invete si pe altii. Cu circa 1 milion si jumatate de lei, a ridicat un centru, in Bacau, cu fonduri europene, dar si cu ajutorul a doua asociatii, "Sprijin in dezalcoolizare" si "Stop Drog". Si aplica o metoda de recuperare care si-a dovedit eficienta in Statele Unite si Vestul Europei: Modelul Minnesota sau "Tratamentul in 12 Pasi".

×
Subiecte în articol: preot Bacău
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close