Lege nouă în România: Aceste expresii vă duc direct la închisoare

21 Iun 2018   •   13:39
Lege nouă în România: Aceste expresii vă duc direct la închisoare

Manifestările fizice sau verbale, motivate de ură împotriva evreilor, constituirea sau aderarea la organizaţii cu caracter antisemit, precum şi promovarea antisemitismului vor fi considerate infracţiuni şi vor fi pedepsite cu închisoarea, potrivit unui proiect de lege care tocmai a primit votul final din partea deputaţilor, scrie Avocatnet.

Propunerea legislativă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, adoptată recent de senatori, a primit azi votul favorabil şi din partea Camerei Deputaţilor (For decizional). Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie promulgat de Preşedintele României şi publicat în Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.

În ceea ce priveşte pedepsele pentru infracţiunile de promovare a antisemitismului, proiectul menţionat anterior stabileşte următoarele:

închisoare de la trei luni la trei ani pentru promovarea în public, sub orice formă, a unor idei, concepţii sau doctrine antisemite, pentru utilizarea în public a simbolurilor antisemite (drapele, insigne, uniforme, sloganuri etc.), precum şi pentru confecţionarea, vânzarea, răspândirea ori deţinerea în vederea răspândirii a acestora;

Mai multe, pe Avocatnet.

 

Parteneri
x close