Antena 3 CNN Actualitate Legea "2 Mai" a fost adoptată. Alina Gorghiu: "Nu poţi să vinzi cocaină sau heroină, să distrugi vieţi şi după să umbli liber pe străzi"

Legea "2 Mai" a fost adoptată. Alina Gorghiu: "Nu poţi să vinzi cocaină sau heroină, să distrugi vieţi şi după să umbli liber pe străzi"

Legea "2 Mai", care prevede închisoare cu executare pentru traficanții de droguri a fost aprobată de Camera Deputaților după ce,anul trecut, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat. Actul normativ a fost inițiat în contextul accidentului provocat de Vlad Pascu în august 2023 la 2 Mai.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   07:37

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani a intrat cu mașina într-un grup de tineri și a ucis doi studenți după ce a condus drogat. Legea urmează să fie acum promugata de preşedintele Klaus Iohannis.

"Locul traficanţilor este la închisoare"

"Mi-am dorit tare mult ca Legea 2 Mai să fie votată de Parlamentul României şi astăzi s-a întâmplat. Ce aduce nou? Faptul că traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare.

Nu poţi să vinzi cocaină sau heroină, să distrugi vieţi şi după să umbli liber pe străzi. Locul traficanţilor este la închisoare.

Nu mai avem voie să asistăm la încă o tragedie ca cea de la 2 Mai. Să fie clar – avem nevoie de legi de partea victimelor, pentru că trebuie să ne protejăm tinerii de traficul de droguri", a spus Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, într-un mesaj video postat pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Legea 2 Mai adoptată traficanti droguri
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close