Antena 3 CNN Actualitate Legea picnicului declară război celor care aruncă gunoaie în locuri neamenajate

Legea picnicului declară război celor care aruncă gunoaie în locuri neamenajate

Legea picnicului declară război celor care aruncă gunoaie în locuri neamenajate
09 Feb 2011   •   16:56

Deputaţii Sulfina Barbu (PDL), Carmen Moldovan (PSD), Adriana Săftoiu (PNL) şi Attila Korodi (UDMR) au apreciat, în cadrul unei conferinţe de presă, că trebuie să existe un consens al formaţiunilor politice pe legislaţia care vizează protecţia mediului şi că reglementările din acest domeniu nu trebuie să se schimbe de la o guvernare la alta.

În acest context, Sulfina Barbu a declarat că susţine iniţierea unei legi a picnicului, care să amenajeze zone speciale pentru această activitate şi să cuprindă sancţiuni pentru cei ce aruncă gunoaiele în locuri neamenajate. "Noi susţinem că ar trebui să existe consens pe Directiva privind sancţiunile de mediu care intră sub incidenţa Codului Penal, pe legea privind Rezervaţia biorsferei Delta Dunării, care se află în dezbaterea Parlamentului. De asemenea, avem în vedere promovarea energiilor verzi, colectarea selectivă a deşeurilor şi educaţia ecologică", a mai spus Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului.

"E nevoie de legea picnicului care să organizeze zonele de picnic şi să-i sancţioneze pe cei care nu respectă regulile", a adăugat Barbu.

×
Subiecte în articol: Sulfina Barbu
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close