Antena 3 CNN Actualitate Legea privind sporurile primite de magistraţi prin hotărâri judecătoreşti, retrimisă în Parlament

Legea privind sporurile primite de magistraţi prin hotărâri judecătoreşti, retrimisă în Parlament

Legea privind sporurile primite de magistraţi prin hotărâri judecătoreşti, retrimisă în Parlament
Sursa foto: Traian Basescu
05 Iun 2009   •   17:42

Traian Băsescu a retrimis Parlamentului pentru reexaminare legea referitoare la sporurile primite de magistaţi în urma unor hotărâri judecătoreşti. Şeful statului îşi motivează decizia prin aceea că în perioada de criză, suspendarea plăţii respectivelor sume pentru o perioadă de timp este o soluţie justificată şi oportună.

Magistraţii atrag atenţia că drepturile salariale pentru personalul din justiţie au fost câştigate în instanţă înainte de a începe criza economică. Din acest motiv, susţine preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, explicaţiile preşedintelui nu se susţin. Preşedintele AMR atrage atenţia că dacă hotărârile judecătoreşti nu vor fi puse în aplicare, magistraţii îşi vor căuta dreptatea la forurile europene.

La sfârşitul lunii trecute Curtea Constituţională a admis cererea presedintelui Traian Basescu privind salariile magistratilor. Şeful statului contestase faptul că "puterea judecătorească şi-a atribuit o prerogativă pe care nu o are: aceea de a aloca resursele de la buget, privilegiu care aparţine puterii executive."

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ordonanta de Urgenta
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close