Antena 3 CNN Actualitate Legile salarizării profesorilor şi dialogului social, declarate constituţionale

Legile salarizării profesorilor şi dialogului social, declarate constituţionale

Legile salarizării profesorilor şi dialogului social, declarate constituţionale
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Mai 2011   •   13:49

Curtea Constituţională a decis că Legea salarizării în 2011 a profesorilor şi Legea dialogului social sunt constituţionale, respingând în acest fel sesizările făcute de Opoziţie. Cele două legi au fost adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului, informează Mediafax.

Pe 18 aprilie, Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului pe Legea privind salarizarea în 2011 a personalului didactic şi pe Legea de Dialog Social.

Legile au fost contestate la Curtea Constituţională de 110 deputaţi ai grupurilor parlamentare PSD şi PNL. Sesizările au fost discutate miercuri.

Potrivit Opoziţiei, Legea Dialogului Social este neconstituţională pentru că, pe de-o parte, ea a fost adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului, iar pe de altă parte, anumite articole încalcă unele prevederi din Constituţie, precum dreptul la asociere sau cel la grevă.

De asemenea, PSD şi PNL critică evitarea principiului negocierii colective, reducerea salariilor şi faptul că într-un an de zile s-a "bulversat complet sistemul de salarizare a bugetarilor prin adoptarea a cinci legi în acest sens.”

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close