Antena 3 CNN Actualitate Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei: "Nu am vrut să panicăm populaţia. Rezervele de apă au fost refăcute"

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei: "Nu am vrut să panicăm populaţia. Rezervele de apă au fost refăcute"

Situaţie critică la Craiova, după ce rezervele de apă ale oraşului s-au epuizat din cauza unei avarii, dar şi a caniculei, iar oamenii au primit apă doar două ore.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei: "Nu am vrut să panicăm populaţia. Rezervele de apă au fost refăcute"
Sursa foto: Facebook | Lia Olguţa Vasilescu
de Alin Tarnovschi    |    22 Iul 2022   •   12:08

Potrivit reprezentanţilor companiei de apă Oltenia, măsura a fost necesară pentru ca rezervele de apă să se refacă, dar şi pentru a putea fi asigurată apa în regim continuu.

"La ora actuală nu mai este afectat niciun cartier şi furnizăm apă în regim normal pentru că s-a lucrat toată noaptea ca să se completeze rezerva de apă. Avem în jur de 80.000 de metri cubi în bazine. Am reuşit să umplem, noaptea trecută, jumătate din rezervă, iar la noapte probabil se va umple şi cealaltă jumătate, motiv pentru care, după ora 22.00-23.00 se va livra apă, dar cu presiune redusă astfel încât să putem reface rezervele.

Am avut o avarie la conducta de la Izvarna luni dimineaţă la ora 08.00. S-a lucrat în regim continuu, 34 de ore, ca să se repare această avarie. Nu am vrut să panicăm populaţia pentru că ne-am gândit că atât timp cât se lucrează la această avarie putem să livrăm apă din rezerva de apă a oraşului, ceea ce s-a şi întâmplat, numai că rezerva de apă, fiind temperaturi caniculare, s-a epuizat foarte repede. Oamenii şi-au udat grădinile, ştiţi cum se întâmplă atunci când e caniculă.

Din această cauză a trebuit ca noaptea trecută să încercăm să refacem rezerva oraşului, dar acum se livrează continuu şi în regim normal apa.

Este foarte posibil ca situaţia să se repete, având în vedere că această conductă care vine de la Izvarna are 60 de ani şi din această cauză noi lucrăm la ora actuală la firul 2: Izvarna - Craiova, aducem apă de la peste 100 de kilometri direct din munte, dar noua conductă va fi finalizată în luna decembrie 2023. Avem cel mai mare contract pe fonduri europene din Uniunea Europeană", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu Craiova
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close