Antena 3 CNN Actualitate Liber la interceptări de mail-uri şi apeluri telefonice. România va intra în programul "Big Brother" al UE

Liber la interceptări de mail-uri şi apeluri telefonice. România va intra în programul "Big Brother" al UE

Liber la interceptări de mail-uri şi apeluri telefonice. România va intra în programul "Big Brother" al UE
Sursa foto: Foto: Antena 1
04 Apr 2012   •   20:26

Statul român vrea să ştie tot ce facem. Orice convorbire telefonică, SMS sau e-mail va fi înregistrat şi stocat timp de jumătate de an. Va fi posibil odată cu legea Big Brother pe care UE ne obligă să o adoptăm cât mai repede. Altfel vom plăti o amendă de 170 de milioane de euro pe lună.

Românii vor intra curând în programul Big Brother, legea europeană care permite monitorizarea telefoanelor şi a email-urilor.
 
Companiile telecom vor stoca informaţii despre apelurile pe care le facem sau le primim - inclusiv cine şi cât ne sună, în ce zi şi la ce oră. Chiar şi durata convorbirii.

Firmele de telefonie vor fi păstra inclusiv informaţiile despre aparatul de la care vorbim sau suntem apelaţi şi locaţia acestuia. În cazul e-mailurilor se vor reţine IP-urile.

Ce vorbim va rămâne secret, spun autorităţile.

Legea va obliga compania telecom să dea statului informaţiile despre clienţi în 48 de ore. Oricine va avea acces la bazele de date va  putea afla care sunt cercurile de cunoştinţe ale unei persoane, de cât timp este în aceste cercuri şi cât de des intră în contact cu ele.

La finalul perioadei de stocare a datelor, operatorii sunt obligaţi să distrugă ireversibil informaţiile.

O iniţiativă asemănătoare a fost declarată neconstituţională în 2009. Nici atunci, nici acum legea nu garanta securitatea datelor personale.

În calitate de membru al Uniunii Europene, România e obligată să aplice legea Big Brother. În caz contrar va plăti o amendă de 170 de milioane de euro lunar.


×
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close