Antena 3 CNN Actualitate Liceele particulare atrag tot mai mulţi elevi

Liceele particulare atrag tot mai mulţi elevi

Liceele particulare atrag tot mai mulţi elevi
23 Iul 2007   •   18:49

Laboratoare dotate, un număr mic de elevi în clasă şi materii cu predare în limba engleză, toate la preţuri de mii de euro. Asta este oferta liceelor particulare din Capitală. Un astfel de liceu nu este doar pentru cei de bani gata, ci e o alternativă pentru tinerii care au trecut testele naţionale şi nu au reuşit să intre la un liceu de stat.

Cristi a teminat liceul de informatică. A fost opţiunea tatălui, care era convins că numai la un astfel de liceu băiatul ar fi ajuns olimpic la informatică. Are acum o diplomă recunoscută şi experienţa a 4 ani de liceu particular. Cu avantaje şi dezavantaje. Taxa la un liceu particular variază între 450 şi 2.000 de euro, la care se adaugă taxa de înscriere de 100 de euro şi opţional alte câteva sute de euro pentru transport, uniformă şi masă.

În plus, părinţii vor şti la orice oră din zi şi din noapte dacă elevii au chiulit de la şcoală sau dacă au teme pentru a doua zi. De asemenea, oferta educaţională se adapteză în funcţie de cerinţele clientului. Că doar principiul patronului este: clientul nostru, stăpânul nostru.

În ţară sunt 76 de licee particulare care au autorizaţie de funcţionare, din care doar 6 au acreditare. În Bucureşti, din 13 astfel de licee, doar unul este acreditat.

Observator

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close