Antena 3 CNN Actualitate Lider PSD, spirjin necondiționat pentru Tudorel Toader

Lider PSD, spirjin necondiționat pentru Tudorel Toader

Lider PSD, spirjin necondiționat pentru Tudorel Toader
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
06 Mar 2019   •   17:30

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat miercuri, că social-democrații nu trebuie să-l schimbe din funcție pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru că acesta a format generații de juriști și e foarte greu de găsit în PSD altă persoană care să aibă „calitățile și prestigiul” actualului ministru.

Întrebat cum vede situația din PSD după ce președintele formațiunii, Liviu Dragnea, a spus că sunt nemulțumiri în partid legate de activitatea lui Tudorel Toader, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat pentru stiripesurse.ro.

„În rândul colegilor mai apar nemulțumiri, observații, critici, dorința de a se acționa cu celeritate, dar în același timp trebuie să ținem cont de complexitatea situației în ceea ce privește raporturile din puterile statului, justiție, executiv și Parlament, raport grav deteriorat în perioada Băsescu și faptul că unei puteri, puterii judecătorești, i s-a creat impresia că este chemată să regleze întreaga societate și atunci este nevoie de reexaminarea întregului corp de legi ale justiției astfel încât să se intre în normalitate. Trebuie să ținem cont că dl Tudorel Toader este o persoană cu o pregătire foarte serioasă, o persoană care are în raport cu colegii un curriculum foarte bine garnisit cu titluri științifice și cu cunoștințe în domeniu. Este un om care a format generații de juriști și este clar că domnia sa este foarte, foarte atent, sau încearcă să fie cât mai atent atunci când elaborează un act normativ, ceea ce face ca lucrurile să se precipite puțin, adică să apară acest gen de manifestări. Eu nu cred că noi trebuie să-l abandonăm pe Tudorel Toader, e foarte greu de găsit o persoană care să aibă aceste calități și prestigiul domniei sale”.

Dumitru Buzatu a adăugat că Toader este persoana potrivită să reziste întrecerii „psihologice” dintre Guvern și specialiștii din sistemul judecătoresc.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close