Antena 3 CNN Actualitate Liderul Prolex: Şeful Vămii Ploieşti a fost numit ilegal de către Blejnar

Liderul Prolex: Şeful Vămii Ploieşti a fost numit ilegal de către Blejnar

Liderul Prolex: Şeful Vămii Ploieşti a fost numit ilegal de către Blejnar
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Feb 2011   •   17:05

Liderul Prolex, Vasile Lincu, a declarat, vineri, în exclusivitate pentru Antena 3, că şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, este fost angajat ANAF şi a fost numit în funcţie de către Sorin Blejnar, în mod ilegal.

“Dumnealui (Sorin Blejnar) decide când pune pe cineva şi când schimbă pe cineva. Ba mai mult, în cazul de faţă, persoana respectivă (Cornel Costea) este chiar fost anagajat ANAF, ca să nu mai vorbesc că era ilegal numit în funcţia de director la Vama Ploieşti, având în vedere că nu lucra în sistemul vamal”, a declarat Lincu pentru Antena 3.

Sindicalistul a precizat că acesta este singurul caz cunoscut din ultimii doi ani, de când directorii ANAf sunt responsabili direct cu numirea şefilor direcţiilor vamale.

“Costea este singurul numit de bljenar după ce atribuţiile de numire a şefilor au trecut de la directorii vamali la ANAF”, a concluzionat Vasile Lincu.

 


Şeful vămii din Ploiesti, Cornel Costea, a fost arestat vineri pentru 29 de zile pentru luare de mită. Potrivit unei informări DNA, Costea a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia.  Şeful Vămii Ploieşti a fost ridicat joi de anchetatori, direct din biroul vamal, în urma descinderilor din Vama Ploieşti.

Cornel Costea este acuzat de luare de mită în formă continuată şi complicitate la fals intelectual în formă continuată. În perioada noiembrie-decembrie 2010 şi ianuarie 2011, în calitate de director al Biroului Vamal Ploieşti, Costea a pretins diferite sume de bani de la un patron a mai multor firme care desfăşurau activităţi de import-export din Turcia, informează Mediafax.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close