Antena 3 CNN Actualitate Litoralul românesc adună mii de turişti

Litoralul românesc adună mii de turişti

Litoralul românesc adună mii de turişti
17 Iun 2007   •   14:01

Vremea frumoasă de la mare a adunat pe litoral mii de turişti din toate colţurile ţării, mai ales că a început şi vacanţa de vară pentru elevi. Agenţii de turism spun că în acest sezon estival sunt aşteptati la mare cu cel puţin 20% mai multi turişti decât anul trecut, adică aproape patru milioane. Vremea bună a adunat pe litoralul Mării Negre mii de turişti din toată colţurile ţării. Dacă până acum, în weekend, toată lumea se grăbea să ocupe staţiunea Mamaia, acum, au început să se ocupe şi staţiunea Costineşti şi Vama Veche. Aici au venit mulţi tineri care au venit să se relaxeze la mare pe bani mai puţini.

Cei mai mulţi au preferat să vină cu trenul de la Bucureşti la Constanţa chiar dacă lucrările de modernizare fac ca drumul până la Marea Neagră să fie făcut în aproape cinci ore. În staţiunea Mamaia locurile de cazare cele mai căutate sunt hotelurile de trei şi patru stele, la Costineşti şi Vama Veche tinerii se pot caza la gazdă, în sat, dar unii mai dorm şi pe plajă. După aproximările poliţiei de pe litoral, în Mamaia sunt aproximativ 7.000-8.000 de persoane, dar este posibil ca, printre ele, un procent semnificativ să fie alcătuit din constănţeni, veniţi fie din oraş, fie din judeţ. În sudul litoralului, gradul de ocupare este de 25-30%.

Pentru a contracara ofertele venite din Bulgaria, operatorii de turism au propus sejururi pentru toate buzunarele. Totuşi nu românii sunt cei care petrec cele mai multe zile de concediu la munte sau la mare. Primii în top sunt cei din Finlanda care au 44 de zile plătite, iar în coada clasamentului se află Marea Britanie, Olanda şi România cu câte 28 de zile.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close