Antena 3 CNN Actualitate Liviu Chesnoiu, despre cazul de sinucidere în grup de la Călăraşi: "Oamenii ajung să își facă rău din cauza traiului greu"

Liviu Chesnoiu, despre cazul de sinucidere în grup de la Călăraşi: "Oamenii ajung să își facă rău din cauza traiului greu"

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a comentat cazul sinuciderii în grup de la Călărași, acolo unde o mamă şi doi fraţi au intrat de bună voie în brațul Borcea, în dreptul parcului central din Călărași, pentru a-şi lua viețile.

Liviu Chesnoiu, despre cazul de sinucidere în grup de la Călăraşi: "Oamenii ajung să își facă rău din cauza traiului greu"
de Claudia Popovici    |    07 Ian 2022   •   18:49

Întrebat ce măsuri ar trebui luate pentru a se evita astfel de cazuri, Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a explicat că perioada sărbătorilor este trecută cu greu de cei care sunt năpăstuiți. În acestă perioadă sentimentele de singurătate şi neputință sunt puternice, iar mințile pot fi ușor tulburate cu idei sau gesturi extreme.

„În această perioadă când sunt foarte multe sărbători de la Sfântul Andrei la Sfântul Ion, toată lumea petrece, mănâncă, bea și în această perioadă oamenii singuri, oamenii cu probleme psihice trec printre o situație și mai groaznică.

Se simt și mai singuri și mai săraci și mai bolnavi. În această perioadă trebuie să avem grijă de acești oameni năpăstuiți.

Dacă cineva din familia aceasta a fi avut poate mai mult discernământ, mai multă putere ar fi putut să îi convingă poate.

Cine ştie ce au făcut și mințile le-au fost tulburate. Cu acești oameni trebuie lucrat, ei trebuie consiliați, trebuie să se facă terapie cu ei.

Perioada sărbătorilor este grea pentru cei singuri şi bolnavi

Dar dacă oamenii aceștia nu sunt tot timpul sub o atentă supraveghere a celor din jur, a prietenilor și autorităților, mai ales că acum vine și frigul.

Ei chinuindu-se să treacă de la o zi la alta ajung să își facă rău. Poate a fost cineva cu sugestia asta.

Dacă va scăpa bărbatul acela o să ne povestească și trebuie în felul acesta să mergem spre cauză pentru că noi comentăm doar efectele", a recomandat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist la Antena 3.  

Triplă sinucidere la Călăraşi. Două femei şi un bărbat, scoşi din Dunăre de pompieri

Potrivit IPJ Călărași, cele două femei şi bărbatul ar fi intrat de bună voie în brațul Borcea, în dreptul parcului central din Călărași, pentru a se sinucide. Este vorba de o mamă şi doi fraţi.

Apelul la 112 a fost dat de un angajat la salubritate.

La faţa locului a intervenit un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Barbu Știrbei" Călărași. Cele două femei, de 47 şi 77 de ani, au fost scoase fără viaţă. Bărbatul în vârsta de 55 de ani a fost scos în stop cardio respirator şi transportat de urgenţă la spital în stare critică, cu şoc hipotermic sever.

Potrivit presei locale, cei trei erau cunoscuți cu afecțiuni psihice şi ar fi recurs la acest gest din disperare pentru că locuiau pe străzi după ce locuința le-a fost scoasă la vânzare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Au fost mutați într-o locuință socială, formată din 2 camere, în cartierul 2 Moldoveni. Ulterior, au fost evacuați. Din 2017, dormeau pe străzi. Prima dată s-au poziționat pe canapelele din dreptul centrului de plăți RDS. Ulterior, s-au mutat pe strada București, în dreptul Băncii Românești.

La data de 8 octombrie 2017, cei trei au mai avut o tentativă de sinucidere. S-au aruncat în apele braţului Borcea, în dreptul fabricii Romply, după ce, în prealabil, au băut sodă caustică.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close