Antena 3 CNN Actualitate Liviu Dragnea: Trebuie văzut dacă articolele au fost declarate neconstituţionale pe fond sau pe formă

Liviu Dragnea: Trebuie văzut dacă articolele au fost declarate neconstituţionale pe fond sau pe formă

Liviu Dragnea: Trebuie văzut dacă articolele au fost declarate neconstituţionale pe fond sau pe formă
17 Oct 2018   •   16:11

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că trebuie văzut dacă articolele din Codul de procedură penală au fost declarate neconstituţionale pe fond sau pe formă de către Curtea Constituţională, susţinând că acest lucru schimbă discuţia din spaţiul public. 

"Deocamdată nu am primit-o (motivarea Curţii Constituţionale la Codul de procedură penală - n.r.). Trebuie văzut dacă articolele respective au fost declarate neconstituţionale pe fond sau pe formă, pentru că, dacă au fost declarate neconstituţionale pe formă înseamnă că instanţa constituţională ne va spune că pot fi constituţionale dacă se schimbă forma, ceea ce schimbă foarte mult discuţia de până acum din spaţiul public. Din acest motiv, eu nu mă pronunţ pentru că vreau să văd motivarea", a afirmat Dragnea, la Parlament. 

În 12 octombrie, Curtea Constituţională a României a admis parţial sesizările transmise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de PNL şi USR, precum şi de preşedintele Klaus Iohannis, în legătură cu proiectul legii pentru modificarea Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii privind organizarea judiciară. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close