Antena 3 CNN Actualitate Liviu Floria: Nu a venit nimeni să ne salveze. Am reuşit să fugim şi am reuşit să ne salvăm, până la final

Liviu Floria: Nu a venit nimeni să ne salveze. Am reuşit să fugim şi am reuşit să ne salvăm, până la final

Liviu Floria: Nu a venit nimeni să ne salveze. Am reuşit să fugim şi am reuşit să ne salvăm, până la final
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
20 Ian 2013   •   16:10

Antena 3 a obţinut o declaraţie de la unul dintre ostaticii din Algeria: "Nu sunt foarte bine psihic, dar fizic sunt bine. Nu am dormit prea bine. Vreau să fiu sigur că ai mei colegi sunt în siguranţă şi pe urmă vorbim", a adăugat omul.

Liviu Floria a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că a ajuns în Româna ieri seară, la ora 21:30, venind de la Frankfurt.

"Nu a venit nimeni să ne salveze. Am reuşit să fugim şi am reuşit să ne salvăm, până la final. Am fost doar preluaţi de armata algeriană", a arătat Floria.

"Au fost două zile de teroare absolută, de miercuri dimineaţă până vineri la ora 17:00 am fost sub o teroare permanentă. Nu am stat laolaltă cu ceilalţi români, dar am fost lângă un prieten cu care am reuşit să plec de acolo", a adăugat Floria.

"Noi ne aflam într-o zonă de birouri, în care erau mai mulţi colegi, la ora aceea de dimineaţă. Eu şi colegul ne-am ascuns în biroul meu, am încuiat uşa, curentul tăiat, luminile stinse. Au venit teroriştii, au căutat, au dat cu picioarele în uşi, nu au reuşit să spargă uşa la noi, au fost în alte birouri şi au luat alţi colegi ostatici", a povestit omul.

"Am ajuns la concluzia că ne descoperiseră, că se învârteau în jurul nostru şi la un moment dat oricum ne găseau. Era inevitabil. Am luat decizia să plecăm şi am plecat. La adăpostul nopţii, pe lângă maşini şi pereţi, am escaladat gardul şi am reuşit să fugim".

"Nu aveam niciun soi de comunicare, nu am avut radio, telefon, nu am avut nimic, doar gândurile noastre. Ei erau hotărâţi să ucidă, erau înarmaţi, nu erau foarte mulţi, dar erau înarmaţi. Ce să faci în faţa unui AK-47?

"Este o poveste foarte lungă şi dacă lipsesc detalii nu o să puteţi să vă daţi seama ce s-a întâmplat. Mai mult acum nu pot să spun", a conchis Floria.

×
Subiecte în articol: ostatic Algeria Antena 3
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close